Fabio_CapelloKVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Kapelo hvalio Defoa, Runija i Harta

 

Fabio Kapelo, selektor engleske reprezentacije, bio je zadovoljan sa prezentacijom njegove selekcije u uverljivoj pobedi od 4:0 na Vembliju protiv Bugarske u prvom kvalifikacijskom nastupu za Euro 2012. godine, a naročito je pohvalio trojicu svojih igrača.

Totenhemov napadač Džermain Defo postigao je tri gola, u strelce se upisao i Adam Džonson iz Mančester Sitija, a Vejna Runija učestvovao je, baš kao i Defo, u akcijama kod sva četiri pogotka “tri lava“, a u tri navrata je bio asistent za gol.

-Defo je za nas uvek bio vrlo važan igrač. Može da postigne gol i levom i desnom nogom. Njegova predstava bila je stvarno jako, jako dobra, a kretanje bez lopte fantastično – rekao je Kapelo nakon pobede u prvoj takmičarskoj utakmici posle lošeg rezultata na Mundijalu u Južnoj Africi, od kojeg se Engleska oprostila već u osmini finala porazom od 4:1 od Nemačke.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Aston Vili bod, pobeda Totenhema

-Runija sam postavio na drugačiju poziciju od uobičajene. Razgovarao sam pre utakmice sa njim o tome, a on je odigrao jako dobro. Runi mora stajati ispred dvojice srednjih veznih igrača i sa te pozicije ići prema napred. Odigrao je vrlo kvalitetnu utakmicu – zadovoljan je Kapelo, baš kao i učinjenim 23-godišnjeg golmana Džoa Harta.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati četvrtog kola i tabela Serije A

-Imao je dve fantastične odbrane, bio je jako, jako dobar. To se od golmana Engleske i očekuje. Najvažnije je da smo pobedili – zaključio je Kapelo.

Njegov kolega na klupi Bugarske Stanimir Stoilov u sasvim drugačijem raspoloženju iznosio je svoje impresije novinarima nakon meča.

-Ušli smo vrlo uplašeno u utakmicu, a taman kad smo počeli pretiti engleskoj odbrani, primili smo drugi gol. To je bio prelomni trenutak meča. Primili smo tri gola iz kontranapada, što dovoljno govori o našim slabostima. Nismo pokazali dovoljno taktičke discipline.

Povezana vest:  Uefa vraća emiterima 575 miliona evra

Nastavio jeStoilov da se žali engleskim novinarima i da reprezentaciji jako nedostaje napadač Mančester Junajteda Dimitar Berbatov, koji je odlučio da više ne igra za nacionalnu ekipu.

-To je njegova odluka i moramo je poštovati. Za nas je to veliki hendikep i nedostajaće nam u svakoj utakmici. Sa njime u sastavu bi verovatno i u ovoj utakmici bio drukčiji rezultat. I ovako smo imali svoje šanse. Nismo ih iskoristili, za razliku od Engleza koji svoje jesu – rekao je na kraju Stoilov.