bl mikec treci sa levaMikec i Kelhajm Gmind blistali u Bundes ligi
 
Damir Mikec olimpijac Policajca gađao je ovog vikenda vazdušnim pištoljem za Kelhajm iz Gminda  u Bundes ligi koji je u oba meča pobedio sa ubedljivih 5:0 i vodi u grupi „Jug“ sa maksimalnih  pet pobeda. Ima četiri boda više od drugoplasiranog  Valdenburga!
U prvom meču Kelhajm je pobedio Dinamit Firt sa 5:0 i 1.910:1.860 u krugovima. I u drugom meču bilo je maksimalnih 5:0 za Kelhamj, „pao “ je Etlingen  a u krugovima je bilo 1.911:1.874.
– Prvog dana sam sa 387:376 krugova pobedio nemačku reprezentativku Klaudiju Verdačio Krauze i zadovoljan sam rezultatom pošto ti ogromna buka i navijanje odmah  u startu „oduzmu“ krug dva – kaže Damir Mikec.-  Gađao sam u dobrom ritmu, meč sam završio za 29 minuta. U drugom kolu je, međutim, bilo mnogo teže. Protivnik mi je bio Islanđanin Asgeir Sigurgeirson koji do sada u Bundes ligi imao samo jedan poraz i to od mene prošle godine. Početak je bio težak, prve dve  serije sam imao 95 i 94 kruga i Islanđanin je poveo  sa pet krugova. Video sam da je  đavo odneo šalu,  pa sam dodao gas, u poslednje dve serije sam pogodio 98 i 99 krugova i pobedio sam ga sa 386:383 kruga.
Mikec posebno ističe  sjajnu atmosferu u klubu:
– Svi smo odlično gađali što i govori podatak da smo oba dana postavili nove klupske rekorde, u prvom meču 1.910 krugova, u drugom meču svi u ekipi imali su preko 380 krugova i popravili smo rekord za jedan krug, 1.911, što je odličan prosek od 382,2 kruga!  Bili smo blizu i apsolutnom rekordu Bundes lige koji je 1.916 krugova – rekao je Mikec.
Povezana vest:  Stevanoviću i Zavišićevoj dve titule u atomskom skloništu